Grønkålchips

by Notisboka

DSC_0194

Grønkålchips er overraskande godt og enkelt å lage. I tillegg er det særs næringsrikt då grønkål inneheld mellom anna mykje c-vitamin og jern. 

DSC_0189

For å lage ein porsjon grønkålchips treng du fylgjande:

  • 1 boks grønkål
  • 2 dl olivenolje
  • 1 ss havsalt

Skyll grønkålen godt og klypp av små duskar av blada. Den tjukkaste stengelen i midten bør ikkje nyttast. Vend duskane i olivenolja, fordel dei på eit steikebrett med bakepapir og dryss over salt. Steik i omnen på 150 grader i 10-12 minutt. Bruk gjerne varmluft. Pass på at det ikkje svir seg på slutten og la grønkålchipsen kjølne før servering. Då får den tid til å bli enda litt meir sprø.

DSC_0204

/Inga

Advertisements